Magyar cégtörténetek - Mivel lehet innovációs díjat nyerni?

Forrás: MTI

Címkék: kkv, innováció


Egyedinek számító, különleges csomagolással.

A Kőröstej nyerte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs díját
 
Újabb elismerésben részesült a Kőröstej sikeresen bevezetett újításának köszönhetően.

A vállalat egyedinek számító, különleges csomagolású, új típusú sajtkészítményével, a Hajdú üveges krémsajttal a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának Innovációs Díját nyerte el a 2017. évi Magyar Innovációs Díj pályázatán. A díjat Dr. Riad Naboulsi, a Kőröstej csoport tulajdonosa vette át az Országház Felsőházi termében 2018. március 28-án.
 
A Kőröstej az üveges és poharas krémsajtok bevezetésével egyszerre valósított meg termék-, technológiai és műszaki fejlesztést. A klasszikus ömlesztett sajt gyártása során a sajtokat ugyanis jellemzően egyéb tejalapú és nem tejeredetű összetevőkből főzik, majd ezt adagolják és hűtik. A most bevezetett technológiának köszönhetően a Kőröstej közvetlenül a tejből készült friss sajtot használ alapanyagként a Hajdú üveges és poharas krémsajtokhoz. A közvetlen és folyamatos feldolgozással kihagyható az alapanyagok átmeneti tárolása, csomagolása, ami a költséghatékonyság mellett kisebb környezeti terhelést is jelent. A vállalat számára fontos, hogy minden évben olyan újdonsággal jelentkezzenek, amely az innováció élmezőnyében tartja őket, s régóta etalonnak számítanak a kashkaval sajt, a grillsajt, a krémfehér sajt, a joghurtsajt-labneh, a parenyica, a krémsajtok és az ömlesztett sajtok piacán. A Hajdú üveges krémsajt - miután már hét országban sikert aratott - az elmúlt ősszel a magyar üzletekben is megjelent, és idén Az Év Terméke Díjat is elnyerte.

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot a szakminisztériumokkal, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve több mint negyedszázada rendezi meg a Magyar Innovációs Alapítvány és a Magyar Innovációs Szövetség. Az év kiemelkedő innovációs teljesítményei a Magyar Innovációs Nagydíj mellett összesen öt kategóriában kaphatnak díjat. A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehettek részt, amelyek a 2017. évben kiemelkedő innovációs teljesítményükkel jelentős üzleti hasznot is elértek. A bíráló bizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

Háttér-információk
 
Kőröstej

A Kőröstejet a libanoni származású, orvosi diplomáját Magyarországon megszerző Dr. Riad Naboulsi alapította 1989-ben. Mára Magyarország egyik legnagyobb sajtgyártójává és élelmiszer-exportőrévé vált a Kőröstej csoport, amely Somogy, Baranya, Pest és Hajdú-Bihar megyében is jelentős üzemet működtet, mintegy 1000 munkavállalót foglalkoztatva. Egyedülálló technológiával és világszínvonalú berendezésekkel felszerelt gyáraiban kiváló minőségű sajtokat készít. Fő profilja a kashkaval, grillsajt, parenyica, labneh-joghurtsajt, trappista, ömlesztett és krémfehér sajtok gyártása, belföldi és export értékesítése. Magyar alapanyagokból, magyar munkaerővel és magyar fejlesztéseknek köszönhetően készített termékei a hazai piacon kívül Európában és a Közel-Kelet szinte valamennyi országában keresettek. Az elmúlt években 5 kontinens több mint 40 országába exportáltak sajtokat, nemzetközileg legismertebb márkanevük a Hajdú. 
www.korostej.hu 

Vissza az előző oldalra

Webáruház

Összes termék megtekintése

Vissza az előző oldalra