Ezt vizsgálta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Cégvezetés 2018-09-06
NyomtatásAz ellenőrzés 2695 vendéglátóhelyre, 633 élelmiszer-előállító és 2331 élelmiszer-kereskedelmi egységre, 607 rendezvényre kitelepült vendéglátóegységre, valamint gyermektáborokat ellátó 6 főző- és 3 tálalókonyhára terjedt ki. Az ellenőrök 185 esetben figyelmeztettek, 29 alkalommal pedig korlátozták az adott vállalkozás tevékenységét.
A szezonális akció az őstermelői tevékenységre is kiterjedt: az idén nyáron 877 őstermelőt ellenőriztek, a szakemberek 53 alkalommal kisebb szabálytalanságokat tártak fel. Eljárást 22 esetben indítottak azért, mert az őstermelő nem a saját gazdaságából származó terméket értékesített.
A nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés keretében az Állami Halőri Szolgálat halőrei 71 Balaton környéki és 65 Duna menti vendéglátóhelyen ellenőrizték az eladásra kínált hal és haltermék származását.